Rem's damkwastrubriek
Rem damt, is huisschilder en neemt geen blad voor de  mond. Helaas is het bij twee bijdragen gebleven, maar zijn stijl is onnavolgbaar maar vooral: Rem.
Kascontrole
Kijk, ik ben dus schilder, da's niet zo moeilijk. En daardoor vragen ze me altijd of ik net zo slecht kwast als dam. Nou heb ik altijd m'n woordje klaar dus zit ik daar niet mee. Maar op zich is het geen leuke vraag.

Maar het kan nog erger want vorig jaar stelden ze me de vraag of ik de kascontrole wilde doen. En wie is er penningmeester?
Juist, die Leonardo. Die gast doet me altijd na. Ging ik op de zaterdagen bij Zaanstreek dammen, moest hij dat ook weer. Maar goed, ik was die hele kascontrole al lang weer vergeten. Belt Tanya me op of ik met haar mee ging. Nou dat leek me wel wat. Tenslotte word ik niet zo vaak door een leuke vrouw mee uit gevraagd. Blijkt het om die kascontrole te gaan! Ik balen
natuurlijk. Ook al omdat ik geen verstand van administratie heb.

Nou had Marchinus voor ons uitgetypt waar we allemaal op moesten letten. Het is dus niet voldoende dat er van elke uitgave een bonnetje is. Zo mag volgens Marchinus op een bonnetje niet staan 'twee kaartjes Ajax'. Want dat heeft niets met dammen te maken. Nou, bonnetjes Ajax ben ik niet tegengekomen. Wel van Yab Yum, maar volgens Leonardo was de materiaalcommissie daar geweest om te kijken naar de mooie damborden die ze daar hebben.

Toch werd het al snel een leuke avond. Leonardo zei dat hij geen koffie in huis had en of ik een biertje wilde. Nou, daar zeg ik
geen nee tegen. En Tanya lekker aan de witte wijn en op VOG dammen. Dus toen het half twaalf was moesten we nog meer dan de helft van de controle doen. Maar door al dat bier kon ik m'n leesbril niet meer vinden en Tanya was net een nieuw partijtje begonnen. Gelukkig wees Leonardo ons waar we de vinkjes en handtekeningen moesten zetten. Dat hadden we zelf niet meer geweten.

Bokbier
Kijk, ik ben dus schilder, da's niet zo moeilijk. En daardoor vragen ze me altijd of ik net zo slecht kwast als dam. Nou heb ik altijd m'n woordje klaar dus zit ik daar niet mee. Maar op zich is het geen leuke vraag.

Maar het kan nog erger en daarom kan die Leonardo me ook de pot op. Vraagt hij me laatst of ik nog wel kan dammen zonder bokbier. En of ik daar m'n inspiratie vandaan haal. En dat ik met dat schuim op m'n snor morgen minstens een hele brugleuning
leuning kan schilderen. Of hij vraagt of me of ik hoop dat er geiten naar me gaan mekkeren.

Nou moet je weten dat die Leonardo weliswaar tijdens het dammen niet drinkt, maar daarna zuipt hij zich helemaal klem. Laatst kon hij zelfs z'n fiets niet meer van het slot krijgen, moest ie naar huis lopen. Met de fiets op z'n rug!

Kijk, tijdens het dammen drink ik inderdaad graag een bokbiertje. Of een portje, ook goed van kleur. Maar mijn damprestaties lijden er niet onder en ik ga er niet slapper dan normaal van lullen. Maar ik snap hem wel hoor. Het is de kift. Hij baalt ervan dat ik een viriele vrijgezel ben en hijzelf al veel te lang getrouwd is. En nog met dezelfde vrouw ook. Snap je 'm?